Musik med tre musikanter

Fredagen den 29 juni kl 19.00

Erasmie_Thomsson_ErikssonCarl Otto Erasmie, Cecilia Thomsson, och Matts Eriksson har samarbetat i nästa tjugo år och gjort över 100 konserter. Carl Otto skaffade sig sin första pianosolistutbildning vid Göteborgs Musikhögskola, och sedan kompletterade han den med studier vid Royal College of Music i London och vid Conservatoire Royal de Musique i Bryssel. Han är eftersökt också som kammarmusiker och dirigent och han undervisar bl.a. vid Birkagårdens folkhögskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut SMI i Stockholm. Cecilia både sjunger sopran och spelar blockflöjt. Hon studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Också violinisten Matts Eriksson skaffade sig sin utbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och kompletterade den med studier i Wien med Alban-Berg-kvartetten och i Köln med Amadeuskvartetten. Sedan 1993 är han anställd i Norrköpings Symfoniorkester och medlem av Stockholms Nya Kammarorkester, SNYKO.

Med blockflöjt och sång, violin och piano skapar de här tre musikanterna en mängd olika musikaliska färger och uttryck i ett program som kommer att innehålla lättsmält musik ur den klassiska repertoaren. Det blir kammarmusik och svenska romanser kring temat natur och hav och också en del kul och pigg barockmusik.

 

Jazz och Klassiskt, Folkvisa och Kulning

Fredagen den 27 juli, kl 19.00

Dominique_Stolpe_BackCarl-Axel och Monica Dominique är kända för att med friskt mod och stor framgång överskrida och korsa genregränser. Båda är utbildade vid Musikhögskolan i Stockholm. Carl-Axel debuterade som pianist och Monica har främst specialiserat sig på jazzmusik som pianist, arrangör och kompositör. En period ingick hon också i den legendariska sånggruppen Gals and Pals och hon har framträtt i teater, film och TV, även som skådespelerska. Med sin unika förmåga till publikkontakt och med sin tekniska briljans, sin varma och humoristiskt färgade närvaro och sin spelglädje gjuter de liv i musik som få andra.

Programmet kompletteras med häftiga folkvisor som sjungs av specialisten Karin Ericsson Back.

I konsertens andra del kommer Karin att kula tillsammans med dalkullan Agneta Stolpe. Hon är uppväxt i Äppelbo med Äppelbo gånglåt i ena örat och Vivaldi i det andra och verksam som frilansande sångerska och pedagog. Karin och Agneta kommer att kula från varsin bryggbåt långt ifrån varandra på Västersjön.

Det är en magisk upplevelse att i sommarkvällen få lyssna till denna urgamla sångteknik.