Från Magasin till Kammarmusiksal

 

Magasin_förr.jpg
Norrpanel.jpg
Norrskolios.jpg
Panelmålning.jpg
Kammarmusiksalen_Sandvik.jpg
Lodcheck.jpg
Magasin_efter-1024x650.jpg
Magasin_efter.jpg

Magasinsbyggnaden på gården Sandvik hade fått klara sig utan omsorger i många år. Baksidan såg ut som det angripits av skolios, då timmerstockarna släppte taget om varandra, rötan hade tagit för sig med god aptit.

Tegeltaket släppte in vatten men huset hade ändå en god potential och att leva med ett ruckel kändes inte bra.  En första åtgärd var att stoppa takläckor med presenningar.

Sommaren 2004 startades reparationsprojektet med att byta ut de helsjuka väggarna till övervåningen och ersätta perspektivfönstren, som hade jalusier fast de gick från höger till vänster istället för uppifrån och ned. Skoliosen botades genom att tvinga stockarna att återfinna varandra med hjälp av bultar och järnprofiler, sedan var det dags att klä huset med träpanel.

Arbetena fortsatte därefter med att hjälpa övervåningen till brukbart skick. Fönsterluckor fick ersätta de gamla vädringsluckorna. Innertaket fick isolering och kläddes med 700 meter pärlspont, och väggarna med isolering och gipsskivor.